Suroviny, vďaka ktorým sa ti to podarí 1.

Ako to už bolo spomínané a sľubované v predchádzajúcom článku, teraz prichádza na rad širšie vymedzenie toho, čo by si teoreticky mohla počas endometrióznej diéty jesť a čoho by si sa mala vyvarovať, resp. ktoré suroviny, čím nahrádzať. Používam to slovo teoreticky, lebo každý organizmus je iný, odlišný a tým pádom, často sa hovorí, že to, čo urobilo dobré mne, nemusí aj tebe (síce ja v tom osobne veľmi neverím), lebo som toho názoru, že sme tak trochu aj tým, čo jeme, teda spôsob stravovania sa do značnej miery odzrkadlí aj na našom zdraví. Viem a verím v tom, že naše telo sa po čase, poďakuje za tú námahu, vytrvalosť a zrieknutie sa "dobra", vo forme vynikajúceho zdravia.

Spôsob stravovania, ktorým ťa chcem teraz oboznámiť pomohol mne na ceste ku zdraviu a taktiež mnohým ďalším ženám vo svete.

Možno si momentálne myslíš, že ale ty si nevieš predstaviť, aké bolesti prežívam, nevieš, akú ťažkú endometriózu mi diagnostikovali lekári, nevieš, čím všetkým musím denno - denne čeliť vo svojom živote, ja to ale nedokážem, atď, atď. Je veľmi ťažké odhodlať sa, sama to viem, aké to bolo, ale ako sa hovorí, nič v živote nie je zadarmo, a taktiež ani vyliečenie z endometriózy žiaľ neide, akoby mávnutím čarovného prútika. Budeš musieť investovať veľa do seba, vyžaduje si to veľa času a hlavne energie.

Spočiatku sa ti okolie a známi budú čudovať, budú ťa považovať asi aj za čudáka, ale časom všetko prejde. Je to len otázka času, kým si aj okolie zvykne, že väčšinou nebudeš konzumovať, to čo oni a pravdepodobne sa prestaneš stravovať aj v reštauráciách a miesto toho budeš investovať do seba a do svojho zdravia :)

To, čo ti teraz ponúkam, je kľúčom k zdraviu. Pri dostatočnej vytrvalosti, ťa každým dňom posunie viac vpred k tvojmu vysnívanému cieľu.

Pozrime sa teda na to, čo by mala a čo by nemala tvoja endometriózna diéta (strava) obsahovať.

V prvom rade by mala byť založená na rastlinnej strave,

čo to, ale obnáša?


- Žiadne mäso a výrobky z neho, mliečne výrobky (mlieko, syry, maslá, jogurty, tvaroh), vajíčka a ani cukry. Ku tým cukrom by som sa ale neskôr vrátila.



- Endometriózna diéta by okrem toho všetkého nemala obsahovať ani sóju a výrobky z nej.


- Pri tejto diéte by sme sa mali výhradne zamerať na konzumáciu celozrnných potravín, teda výrobky z celozrnnej múky, najlepšie v bio kvalite (špaldová múka, kamutová múka, ryžová múka, atď.)

- Vylučovať zo svojho jedálnička potraviny, ktoré sú plné konzervantov, čím menej umelých prísad, tým lepšie. Ideálnym riešením je potraviny si doma vyprodukovať.

Pokračovanie v ďalšom článku :)





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Životospráva v boji s endometriózou

Pozitívne účinky bylinných čajov

Pohybové aktivity v boji s endometriózou